„Smak gór”, Ryszard Pawłowski

35.00 w tym 5% VAT

Czwarte wydanie „Smaku gór”, książki himalaisty Ryszarda Pawłowskiego, uzupełnione o nowe opowiadania i zdjęcia.

„Smak gór” odpowie Ci na pytania, które chciałeś zadać alpinistom. Po co oni tam chodzą? Ile to kosztuje? Jak można się umyć i wysikać na siedmiu tysiącach metrów? Czy to prawda, że po paru pobytach na dużej wysokości w mózgu robią się dziury? Czy szerpowie nie lubią himalaistów? Czy można nie wejść na szczyt a powiedzieć, że się weszło?

Odpowiedzi udziela RYSZARD PAWŁOWSKI, jeden z najlepszych alpinistów świata. Pytają – nieraz w sposób brutalny – ludzie, którzy nie mieli nigdy do czynienia z górami wysokimi. Dlatego „Smak gór” to książka inna, niż setki górskiej literatury ustawianej na księgarskich półkach. To książka dla Ciebie.

Drugim obliczem „Smaku gór” jest psychologiczny portret Ryszarda Pawłowskiego – człowieka, który w mieście czuje się zagubiony a w warunkach, w których my nie przetrwalibyśmy dnia, on oddycha pełną piersią i jeszcze ma siły by zdobywać K2, trzy razy wejść na Mount Everest i rozwinąć najlepszą w Polsce firmę oferującą komercyjne wyprawy wysokogórskie?

Rok wydania: 2015 (wyd. 4. uzupełnione)
Wydawca: Infomax Katowice / Stapis
Liczba stron: 296
Format: B5 (175 x 250 mm)
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-7967-008-6

 

 

Opis

Przeczytaj recenzję na blogu Góry Lektury: